Nannet bij zwembad - kopie

De laatste twee jaren zijn mijn dromen aan het uitkomen.
Mensen om mij heen weten dat dat gebeurde na een periode van redelijk armoedige jaren, in materieel en emotioneel opzicht.
Het was een tijdje lang buffelen, overleven in plaats van leven, zeg maar.
Mijn zeven magere jaren.

 

Deze week berichtte de reisorganisatie waar ik mee samenwerk via Facebook dat mijn Power Purpose & Pleasure retreat in Bali definitief doorgaat.
Vrouwen hebben gebookt en zijn aan het booken.
De reacties op dat bericht zijn de reden dat ik dit schrijf.
Want ik realiseerde mij ‘ You’ve come a long way, baby, maar: je hebt het gedáán!’

 

Hóé ik het gedaan heb geef ik hierbij graag aan jou door.
Misschien vind je het gewoon leuk om te lezen, misschien herken je je eigen leven én:
wellicht helpt het je op weg om jóúw dromen te verwezenlijken.

 

Mijn ‘my dreams come true’ geheim bestaat uit drie ingrediënten.
Ik vertel ze je zo; eerst hoe het begon.

 

Mijn komaf is net zo persoonlijk en uniek als het jouwe.
In de Jordaan geboren, een pa die tegen alle gevestigde regels van zijn arbeiders milieu op de HTS ging studeren (mijn oma werkte zich daarvoor een slag in de rondte: naaide overdag vanuit huis kleding voor rijke dames en ging ’s avonds kantoren schoonmaken in Amsterdam-west) en op zijn 35e als directeur van een technisch project voor een aantal jaren op Curaçao tewerk werd gesteld.

Een ma met no-nonsense Noord-Nederlandse charme en Drents gezond verstand die overal waar zij kwam te wonen (want er kwamen meer buiten-landen) vriendinnen maakte, de wind onder de vleugels was van haar man en leefde voor haar twee dochters, want ik heb één zusje, mijn sis.

 

We woonden op Curaçao in een rustige kaya die uitliep in een smal zandpad van de knoekoe (op een dag kwam trouwens daar een wilde hond uitgelopen die we acuut hebben geadopteerd en Knoekie hebben genoemd, maar dat terzijde).

 

Naast ons was een braakliggend terrein waar heuvels van zand en stenen waren gestort, een kavel voor een toekomstig huis dat wij nooit gebouwd hebben zien worden.
De Bulten, zoals sis en ik die plek noemden en waar we áltijd speelden, zijn mijn eerste en belangrijkste les in het leven geworden: leef alsof je bent waar je zijn wilt.
Je hebt niets anders nodig dan fantasie om het leven te leiden dat je wilt leiden.
ECHT WAAR.
Ingrediënt nummer 1.

 

Vijfendertig jaar later, toen ik begin 40, moeder van twee kinderen en gescheiden (mijn keus) was, woonde ik een spirituele avond bij die mij mijn tweede belangrijke levensles leerde: vóél wat het is dat je nodig hebt om gelukkig te zijn.
voor mij was het Lef. Lef tonen.
Ingrediënt nummer 2.

 

Na de zeven jaren die daarop volgden, jaren waarin ik hertrouwd maar ook weer gescheiden was (niet mijn keus), mijn vader, opa en oma in een jaar verloor, mijn net opgerichte Pilatesstudio bijna ten gronde ging door een buikingreep met complicaties, een dierbare vriendin overleed en ik in financiële nood kwam door mijn persoonlijke omstandigheden vond ik ingrediënt nummer drie.

 

Voordat ik je die vertel wil ik je er aan herinneren dat ingrediënten meestal bij elkaar worden gebracht door iets vloeibaars: boter, water, olie, enzovoort. Iets dat de ingrediënten doet bewegen, doet samensmelten en vloeien…..Toch?
Bij mij is dat: the flow of love and friendship.

 

Het is nu, achteraf, dat ik mij realiseer hoe de hulp, de schouders, de armen, de woorden, de adviezen, maar vooral ook de terloopse opmerkingen en vrijblijvende uitnodigingen mij hebben gebracht waar ik nu ben.
Het mooie is dat de mensen die hier achter staan helemaal niet weten welke grote gevolgen hun ogenschijnlijk kleine rol op dát moment voor mij heeft gehad.

 

Janny die mij meenam naar de spirituele avond waar ik mijn 2e ingrediënt vond.
Aafke die me vertelde dat ik op mijn 9e al een leeg boek voor haar open sloeg en zei dat dát mijn boek zou worden en dat ik alleen nog niet wist wat er in zou staan.
Jeff die me het geloof in lieve mannen terug gaf.
Maristella die me leerde wat focus je kan brengen.
Maar ook mijn oude buurman die over de heg zei toen ik net mijn eerste kind had gebaard: ‘Vanaf nu is niets meer onbezorgd.’

En ook ex-lover T. van rond de eeuwwisseling die lachend reageerde op mijn opmerking dat ik best weer zou willen trouwen (oh, wat wilde ik toen graag met hem trouwen en oh! Wat is het maar het beste dat dát niet gebeurd is!) met: ‘ Joh, jij bent geen marriage material. jij bent een vlinder!’
What doesn’t kill you, makes you stronger.

 

En kijk hoe sterk ik werd toen Willemijn, mijn liefdesverdriet troostend, een boek aan me gaf dat het derde ingrediënt van ‘ My dreams come true’ bevatte!

Ik verslond het boek. Na het boek volgde ik de dagworkshop en na de dagworkshop deed ik de 1-jaar opleiding.
Eén maand na mijn eindexamen, december 2012, werd ik 50.

 

Mijn vriendin Karin kan beter verwoorden dan ik wat er gebeurde toen we samen een paar dagen voor mijn verjaardag een weekendje Maastricht deden.
Het was niet minder dan een wonder en feit is dat daarna mijn dromen begonnen uit te komen, tot op de dag van vandaag.

 

Mijn tweede ex-man kwam terug in mijn leven (we wonen nu weer samen), mijn zoon vond zijn liefde én zijn draai in een fijne baan na meerdere mislukte studiestarts, mijn moeder kreeg een schattig huurhuisje schuin tegenover mijn zus en verhuisde vanuit Drenthe naar hier, mijn dochter leeft op haar 20e al een Sex & the City Life, ik werd gevraagd als lifestyle coach in een vrouwen Tv-programma, mijn boek wordt in het Duits vertaald en, hoogtepunt deze week, naast de traditie getrouwe retreats in Nederland, Portugal en Spanje is in april mijn retreat op Bali.
Ja, mijn dromen komen uit.

 

Wat is nou het derde ingrediënt?
Nieuwsgierigheid.

Voilà, mijn geheime recept:
Fantasie, lef en nieuwsgierigheid geven je alles wat je wil en laten je dromen uitkomen.

 

Wat je namelijk wíl is een gevoel van geluk ervaren. Of van rust. Of van rijkdom. Of van vrijheid.
Het gaat om het gevoel.

 

Op de top van de Kilimanjaro staan geeft een gevoel van vrijheid, maar op een maandagochtend door een stil Vondelpark fietsen terwijl de hele wereld lijkt te werken geeft dat ook.

 

Een glas champagne bestellen in de lobbybar van het Estherea Hotel geeft een gevoel van rijkdom, maar met je vriendinnen, een fles rosé en een zak nootjes op een bruggetje in je woonwijk zitten geeft dat óók.

 

Het zijn de woorden Fantasie, Lef en Nieuwsgierigheid die je de weg wijzen.

De daden er achter leiden je naar jouw essentie, je droomleven.

 

Als je met een flinke hoeveelheid Fantasie het leven nú al gaat leiden dat je wil leiden, met een dosis Lef gaat stappen én schrappen in je leven en met een niet aflatende scheut Nieuwsgierigheid het leven tegemoet treedt….. dan spreek ik je graag over een jaar weer!

 

P.s. De terloopse opmerking van een lieve vriendin schiet me te binnen die uitriep toen ze mijn kleine, studentikoze maar oh zo sfeervolle flatje binnen liep waar ik woonde na mijn eerste scheiding: ‘ Jij hebt ook altijd mazzel!’
Nee, lieve vriendin, maar mazzel, serendipiteit en synchroniciteit is wat er gaat stromen als je het gevoel kent van wat jou gelukkig maakt. En je fantasie, lef en nieuwsgierigheid haar gang laat gaan.

********************************************************************************************

 

Wil jij ook stappen zetten en je dromen uit laten komen?
Droom je van een eigen bedrijf?
Een fijne relatie?
Een sterk lichaam?
Van rust in de tent?
Van bruisende energie?

Als lifestyle coach met specialisaties in gewichtsbegeleiding, relatiecoaching, levensdoelbepaling, ontspanningstechnieken en fit- & wellness begeleid ik je om van je dromen je doelen te maken.

Het is echt mogelijk en echt te doen.
Gebruik je fantasie, lef en nieuwsgierigheid! Klik: Reset Jezelf!